Voor meer informatie zwangerschapsyoga opleiding:

  Naam:*

  E-mail:*

  Telefoonnummer:*

  Zwangerschapsyoga opleiding

  Voor Wie
  Opleiding is geschikt voor yoga docenten die ook graag zwangere vrouwen yoga willen aanbieden.Het geven van zwangerschapsyoga vraagt om meer & andere kennis dan de reguliere yoga-lessen. Deze opleiding kan gevolgd worden als je yoga docent bent en als je je kennis wilt vergroten m.b.t.

  Zwangerschap & Zwangerschapsyoga.
  Zwangerschapsyoga zorgt ervoor dat de zwangere vrouw lichamelijk en geestelijk sterk en flexibel blijft tijdens de zwangerschap maar ook naar de bevalling toe. Het is niet alleen gericht op de bevalling maar ook op de zwangerschap, het is belangrijk om ook tijdens de zwangerschap te genieten, je goed te voelen en bewust te zijn van het kindje in de buik.Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het vrouwen-lichaam ook geestelijk, niet alleen door de hormonen maar omdat je leven een hele nieuwe, andere fase ingaat. Het is heel mooi en dankbaar om als zwangerschapsyoga docent hier (een klein beetje) deel van uit te maken.

  (Leer) Doel(en) van de Opleiding:
  Door (zwangerschaps)yoga te beoefenen verminderen spanningen & angsten, waardoor het lichaam voor de baby een prettige omgeving wordt. Je maakt met (zwangerschap)yoga niet alleen de spieren soepel en sterk, maar komt ook in contact met je innerlijke kracht, je maakt jezelf geestelijk sterk, zodat je bewust je zwangerschap, bevalling en kraamtijd gaat beleven.

  Verder zijn adem-oefeningen erg belangrijk, dit is essentieel voor het verloop van een zo ontspannen mogelijke bevalling. Ook partner lessen worden meegenomen in de opleiding. Daarnaast is er aandacht voor na de bevalling en eventuele terugkomdag en yoga en massage voor de mama en de baby.

  Zwangerschapsyoga doelen basis:

  • Yoga houdingen geschikt voor de zwangerschap.
  • Adem-oefeningen tijdens de zwangerschap en de bevalling.
  • Adem-oefeningen om persweeën op te vangen bij onvoldoende ontsluiting.
  • Partner lessen houdingen om samen met de partner te doen tijdens de zwangerschap en de bevalling
  • Les van een verloskundige, een bekkentherapeut, een babymassage deskundige voor massage en yogahoudingen voor na de bevalling.
  • Omgaan met angst & pijn voor de bevalling BELANGRIJK Zelf ga je ook naar de verdieping m.b.t. oa het bekken en leer je:

  Houdingen ervaren, leren over te brengen en in te spreken. Hoe stel je een les samen, waar begin je mee, waar eindig je mee en waarom? Wat zijn de aanpassingen van een houding? Welke houdingen wel, welke niet. Adem & adem beleving. Chakra’s mbt zwangerschap. Leren observeren en begeleiden van de zwangere en omgaan met vragen en emoties.

  Eind opdracht;
  Volledige Zwangerschapsyoga les geven.

  Start opleiding en contact uren
  Een jaar om de week. Totaal aantal contact uren ± 100 uur.

  Investering
  € 1350,- euro (incl. 21% btw)

  Intake
  Voor start zwangerschaps yoga opleiding vindt er altijd een gesprek plaats.